PITAJTE DOKTORA

ZA BESPLATNE SAVJETE NAZOVITE dr.med. DIJANU HEDER

tel. 01.4881600, 0994466551, info@eurovita.ch, WhatsApp, Viber: 0994466551

LIJEČENJE

Prosinac 18, 2014

Monoklonalna antitijela

Monoklonalna su antitijela najčešće korišteni oblik imunoterapije raka. Terapija monoklonalnim antitijelima koristi antitijela proizvedena u laboratoriju u zamjenu za antitijela koja proizvodi imunološki sustav dotične osobe. Ovi tretmani ne zahtijevaju da osobni imunitet započne borbu protiv tumora. Jednom kada se antitijela dobiju, ona mogu regrutirati ostale dijelove imunološkog sustava da unište stanice raka.

Prosinac 18, 2014

Cjepiva protiv raka

Cjepiva protiv raka istražuju se već nekoliko desetljeća, no napredak na tom području sporiji je nego kod drugih oblika imunoterapije. Danas se uglavnom radi o eksperimentalnom liječenju.

Prosinac 18, 2014

Druge aktivne specifične imunoterapije

Neke vrste aktivne imunoterapije ne smatraju se cjepivom protiv raka. Cjepiva nastoje potaknuti imunološki sustav da reagira na specifične antigene, dok ove druge vrste terapije pokušavaju pojačati specifične dijelove imunološkog sustava.

Prosinac 18, 2014

Nespecifične imunoterapije i adjuvansi

Nespecifična imunoterapija ne cilja točno određenu stanicu ili antigen. Ta vrsta terapije stimulira imunitet u cjelini, ali i to još uvijek može rezultirati povećanom aktivnošću protiv stanica raka.

Prosinac 18, 2014

Nespecifične imunoterapije i adjuvansi

FDA (Food and Drug Administration) odobrila je niz imunoterapija za rak, uključujući Bakcil Calmette-Guerin (BCG), interferon-alfa (IFN-alfa), interleukin-2 (IL-2), sipuleucel-T (Provenge) cjepivo i nekoliko monoklonalnih antitijela. Mnoge su druge imunoterapije pokazale obećavajuće rezultate i kreću u proces testiranja kroz klinička ispitivanja.

Prosinac 18, 2014

Imunoterapija za rak dojke

Unutar imunoterapije za sada su odobrena samo monoklonalna antitijela (MAbs) za liječenje raka dojke. No proučavaju se i mnogi drugi oblici liječenja.

Prosinac 18, 2014

Imunoterapija za rak vrata maternice

Infekcija humanim papiloma virusom (HPV) igra važnu ulogu u izazivanju raka vrata maternice. Cjepiva za HPV sada su odobrena za pomoć u prevenciji raka vrata maternice. Ostala cjepiva koja mogu pomoći u liječenju ove vrste raka sada su u fazi kliničkih ispitivanja.

Prosinac 18, 2014

Imunoterapija za rak debelog crijeva

Nekoliko se monoklonalnih antitijela sada koristi u liječenju raka debelog crijeva. Klinička ispitivanja također koriste cjepiva i mnoge druge imunoterapije kao adjuvanse kod operacije, s kemoterapijom i bez nje.

Prosinac 18, 2014

Imunoterapija za rak bubrega

U zadnje se vrijeme dosta proučava imunoterapija kod uznapredovalog raka bubrega, zbog toga što se ostali tretmani, poput kemoterapije, nisu pokazali uspješnim.

Prosinac 18, 2014

Imunoterapija za leukemije, limfome i mijelome

Mnogo se vrsta imunoterapija danas koristi za liječenje ovih krvnih vrsta raka, a mnogo ih se više još istražuje.

Prosinac 17, 2014

Imunoterapija za rak pluća

Za karcinom pluća potrebni su bolji tretmani, pogotovo za uznapredovalu bolest. Imunoterapija može pomoći ljudima da žive dulje bez teških nuspojava koje vidimo tijekom kemoterapije. Do sada, samo su monoklonalna antitijela odobrena za liječenje raka pluća, iako se proučavaju i istražuju mnogi oblici imunoterapije.

Prosinac 17, 2014

Imunoterapija za melanom

Kad je u pitanju imunoterapija, melanom je vjerojatno najviše proučavan rak, zbog toga što liječnici smatraju da bi ovaj rak mogao biti više osjetljiv na odgovore imunološkog sustava. U rijetkim slučajevima, tumor se smanjio ili čak potpuno nestao bez liječenja. Vjeruje se da je to zbog učinkovitog imunološkog odgovora tijela.

1

2

3

>

 

2017  © d.istra