PITAJTE DOKTORA

ZA BESPLATNE SAVJETE NAZOVITE dr.med. DIJANU HEDER

tel. 01.4881600, 0994466551, info@eurovita.ch, WhatsApp, Viber: 0994466551

Imunoterapija za rak vrata maternice

Infekcija humanim papiloma virusom (HPV) igra važnu ulogu u izazivanju raka vrata maternice. Cjepiva za HPV sada su odobrena za pomoć u prevenciji raka vrata maternice. Ostala cjepiva koja mogu pomoći u liječenju ove vrste raka sada su u fazi kliničkih ispitivanja.

By admin

18/12/2014

 

 

ODOBRENO

 

Neka cjepiva za HPV više su tradicionalna i djeluju protiv infekcija. Koriste se kod žena s ciljem da one postanu imune na neke vrste HPV-a, na način da neće razviti dugoročne infekcije kada budu izložene ovom virusu.
Većina slučajeva raka grlića maternice može se spriječiti, ako se uspije izbjeći trajna HPV infekcija.

 

Dvije vrste cjepiva (Gardasil ® i Cervarix ®) mogu zaštititi od većine infekcija izazvanih dvjema vrstama HPV-a koje uzrokuju 70% slučajeva raka grlića maternice. Ova se cjepiva najviše koriste kod djevojaka i mladih žena, iako je Gardasil odobren za uporabu kod dječaka i mladih muškaraca (za prevenciju genitalnih bradavica i drugih oblika raka).

 

U FAZI ISTRAŽIVANJA

 

Ostala cjepiva sada su u fazi istraživanja i to za pomoć onim ženama koje već imaju uznapredovali rak maternice. Tim se cjepivima pokušava potaknuti imuna reakcija na dijelove virusa koji pridonose rastu stanica raka. Ona mogu ubiti stanice raka ili zaustaviti njihov rast.

 

Što čitati dalje ...

Slovenski liječnici: potpunom legalizacijom konoplje suzbiti rast crnog tržišta

UN: Mala je vjerojatnost da je glifosat kancerogen

>

 

2017  © d.istra