PITAJTE DOKTORA

ZA BESPLATNE SAVJETE NAZOVITE dr.med. DIJANU HEDER

tel. 01.4881600, 0994466551, info@eurovita.ch, WhatsApp, Viber: 0994466551

Imunoterapija

Prosinac 18, 2014

Imunoterapija za rak bubrega

U zadnje se vrijeme dosta proučava imunoterapija kod uznapredovalog raka bubrega, zbog toga što se ostali tretmani, poput kemoterapije, nisu pokazali uspješnim.

Prosinac 18, 2014

Imunoterapija za leukemije, limfome i mijelome

Mnogo se vrsta imunoterapija danas koristi za liječenje ovih krvnih vrsta raka, a mnogo ih se više još istražuje.

Prosinac 17, 2014

Imunoterapija za rak pluća

Za karcinom pluća potrebni su bolji tretmani, pogotovo za uznapredovalu bolest. Imunoterapija može pomoći ljudima da žive dulje bez teških nuspojava koje vidimo tijekom kemoterapije. Do sada, samo su monoklonalna antitijela odobrena za liječenje raka pluća, iako se proučavaju i istražuju mnogi oblici imunoterapije.

Prosinac 17, 2014

Imunoterapija za melanom

Kad je u pitanju imunoterapija, melanom je vjerojatno najviše proučavan rak, zbog toga što liječnici smatraju da bi ovaj rak mogao biti više osjetljiv na odgovore imunološkog sustava. U rijetkim slučajevima, tumor se smanjio ili čak potpuno nestao bez liječenja. Vjeruje se da je to zbog učinkovitog imunološkog odgovora tijela.

Prosinac 17, 2014

Imunoterapija za rak jajnika

Imunoterapija se rutinski ne koristi kod liječenja raka jajnika. Trenutno se istražuje nekoliko vrsta imunoterapija, uključujući cjepiva protiv raka sa MABs-om.

Prosinac 17, 2014

Imunoterapija za rak prostate

Imunoterapija nije dio rutinske terapije raka prostate. To bi se moglo promijeniti odobrenjem sipuleucela-T (Provenge). Trenutno najviše istraživana imunoterapija za rak prostate je cjepivo. Dizajnirana su da bi izazvala imunološki odgovor na antigene prezentirane samo na stanicama prostate, kao što je prostata specifični antigen(PSA) i membranski antigen specifičan za prostatu (PSMA).

Prosinac 17, 2014

Ostale imunoterapije koje sadržavaju toksine

Znanstvenici proučavaju i toksine povezane sa hormonu – sličnim tvarima, nazvanim faktori rasta. Mnoge stanice raka imaju na svojoj površini veliki broj receptora za faktore rasta. To povećava vjerojatnost da će se faktori rasta vezati za stanicu raka, za razliku od stanica sa manje tih receptora. Kada su receptori za faktor rasta stimulirani, stanica raka brže se dijeli i raste.

1

2

>

 

2017  © d.istra